Det beste med Bestum

Det beste med Bestum

Populære Bestum vil bli enda mer attraktivt i fremtiden, og det er en helt spesiell grunn til det, sier Marit Tukjær Lie.

I Ullern bydels sørvestre hjørne ligger Bestum, et boligstrøk som består av villaer, tomannsboliger, rekkehus og leiligheter.

- Det er en fin miks av boliger her, men klart flest familieboliger, sier Marit Tukjær Lie, partner og eiendomsmegler i Sem & Johnsen.

Bestum er et av hennes kjerneområder, og hun har solgt mange boliger her de siste ni årene.

Prisstigning og Fornebubane

- Selv om interessen for Bestum er stor, er det ikke mange flere muligheter til å bygge ut her. Det har påvirket boligprisene. I løpet av de årene jeg har solgt boliger her, har prisnivået løftet seg mye, spesielt de siste tre årene, sier Tukjær Lie.

Men det finnes fortsatt boliger til overkommelige priser her, for innenfor Bestum er det prisvariasjoner.

- Øvre del av Bestum, rundt Furulund og Bestum skole, er dyrere enn nedre del mot Bestumkilen. Der kan du få et rekkehus til 9-10 millioner, noe som er en overkommelig pris for mange.

Likevel tror hun det vil komme en viss utjevning i prisnivå. Om noen år kommer Fornebubanen, med et stopp ved Vækerøveien. Den vil ta bestumfolk til Majorstua på få minutter.

- Fornebubanen vil helt klart gi en sterk positiv effekt. Jeg tror interessen for Bestum bare vil øke frem mot banen åpner i siste halvdel av 2020-tallet.

- Så den som er smart, kjøper bolig på Bestum nå?

- Ja, det kan være lurt. Det vil ganske sikkert være en god investering, men de fleste kjøper jo for å ha et sted å bo, og Bestum et område med lite gjennomtrekk, fordi folk trives godt her.

Sentralt og barnevennlig

- Bestum har alltid vært populært, og strøket har mye for seg. Det er et hyggelig og barnevennlig område med kort vei til Oslo sentrum, og gode kollektivmuligheter. Det er ikke langt til hverken CC-Vest eller Sjølyst, der man finner det meste av butikker, og også korte avstander til friområdene på Bygdøy, i Mærradalen og langs Lysakerelven, sier Tukjær Lie.

- Familieboliger er spesielt ettertraktet, og særlig dem som ligger i skolekretsen til Bestum skole, for den er svært populær. Men siden det er så få leilighetsbygg her, er det også rift om dem. Mange villaeiere som bor på Bestum ønsker å bli i området når barna har flyttet ut og huset er for stort.

Navn fra Middelalderen

I dag er Bestum et veletablert boligområde, men før i tiden var dette et landlig sted. Navnet kommer fra Bestumgårdene, som lå på åsryggen der Tingstuveien går i dag. Tingstuveien 13 er det gamle våningshuset til Nedre Bestum Gård, mens nr. 19 en gang var Øvre Bestum Gård. Selve navnet Bestum, eller Bestun, er kjent allerede på 1200-tallet, altså Middelalderen.

I 1884 fikk området et jernbanestopp på Drammensbanen som først het Vækkerø, men omdøpt til Bestun i 1890. Med togstoppet ble dette et interessant boligområde, og i 1900 begynte utparsellering av tomter rundt stasjonen. Da Lilleakerbanen åpnet i 1919 skjøt boligutbyggingen enda mer fart, og mange familier etablerte seg her. I 1921 åpnet Bestum skole.

Utbyggingen av Bestum fortsatte i takt med Oslos befolkningsvekst. I dag er Bestum et av Oslos mest sentralt beliggende villaområder.

Vi kan Oslo Vest

Sem & Johnsen har operert i Oslo Vest i over 40 år, og har lang erfaring med å selge eiendom i bydeler som Ullern, Vestre Aker og Røa. Ta kontakt om du har noen spørsmål om boligmarkedet her, eller trenger råd om ditt boligsalg.

Liste med 1 menneske