En «slitsom» megler er en god megler

En «slitsom» megler er en god megler

- Ingenting bør overlates til tilfeldigheter, sier Ada Kjenner.

Å selge en bolig er en stor begivenhet, og krever også en innsats av deg som boligeier. I hvert fall hvis målet er å oppnå best mulig pris.

- Det er stor forskjell på å leve i og selge en bolig. Det har null sammenheng. Ved et salg gjelder det å presentere drømmen. Jeg pleier å si at bruden aldri er vakrere enn den dagen hun gifter seg, og det skal en selger tenke om boligen sin, også, sier eiendomsmegler Ada Kjenner.

Hun har snart 18 års erfaring i faget, og har siden juni 2018 jobbet som megler hos Sem & Johnsen på Frogner.

- Det passer meg veldig bra å jobbe for en så solid og velrenommert meglerkjede. Jeg merket raskt at kundene assosierer Sem & Johnsen med kvalitet, faglig tyngde og det lille ekstra. Alt det matcher veldig god måten jeg megler på. Jeg vet at jeg jobber mye mer med hvert oppdrag enn en gjengs megler. Jeg vil ha 100 prosent og enda litt til, i hvert ledd.

Det er her dette slitsomme kommer inn. For Kjenners kvalitetsstempel betyr også at selgeren må gjøre en innsats.

«Siden jeg bruker mye tid på å sette meg inn i boligen, kan jeg alltid boligen mye bedre enn interessentene forventer. Det mener jeg en megler med respekt for faget bør kunne.»

- Det er mange selgere som er usikre på hvilke grep de bør ta, og det er lett å se seg blind på egen bolig. Jeg liker å kalle en spade for en spade, og gir klar beskjed om hva som må gjøres, sier Kjenner.

- Den viktigste jobben ligger i å rydde ned, male, flikke, pynte og dekorere, gi stemning og atmosfære. Det bruker jeg mye tid på. Jeg er kanskje ekstra interessert fordi jeg har en utdannelse i fotokunst.

Når bildene er tatt, står boligannonsen for tur. Også her vil en god megler være nøye.

- Jeg kan bruke en hel dag på å skrive en annonse, og involverer selgeren, for det er alltid noe hun vet om området, naboene, lysforhold og så videre som bør nevnes. Så bruker jeg mye tid på å finne all informasjon som er relevant. Jeg er litt nerdete på slikt, jeg liker å ha to streker under svaret. Det er også viktig at interessenter får svar på det de lurer på, for hvis ikke kan de fort bli usikre på boligen.

- Visninger er min greie, jeg står alltid på visning selv, og koser meg glugg. Siden jeg bruker mye tid på å sette meg inn i boligen, kan jeg alltid boligen mye bedre enn interessentene forventer. Det mener jeg en megler med respekt for faget bør kunne, og det får jeg mange positive tilbakemeldinger på. Det er veldig hyggelig.

Hun kaller seg selv en «potetmegler», som megler alt fra ettromsleiligheter på Torshov til praktvillaer på Montebello.

- I løpet av min karriere som megler har jeg solgt over hele byen. Jeg kjenner Oslo veldig godt, jeg er født og oppvokst her, og har bodd her hele livet. Jeg er opprinnelig fra Nordberg, som da jeg vokste opp der ble sett på som «dritten i midten». Det er morsomt å se hvordan dette har endret seg de siste tyve årene. I dag er jo Nordberg et av byens mest attraktive boområder.

Uansett om det handler om en ettroms på Bolteløkka eller et sveitserhus på Bestum er det fullt fokus som gjelder både for Kjenner og boligselger.

- Jeg legger mye i hvert oppdrag, men vet at det lønner seg. Tidligere i høst solgte jeg en bolig på Hellerud, et område der de store bankeide meglerkjedene dominerer. Da er det gøy å komme inn som et friskt pust og røske opp litt og presentere på en annen måte. Rekkehuset gikk til 1,1 million over takst. Allerede på prisantydningen ville det vært prisrekord for nabolaget. Ikke overraskende har jeg fått flere telefoner fra naboene etter det. Her gjorde også selger en god innsats. Det viser jo at det gjelder å gi det lille ekstra, sier hun.

Ada Kjenner kan kontaktes på 99 01 96 68 / ada@sem-johnsen.no

Vi er eksperter på boligsalg

Sem & Johnsen har mer enn 40 års erfaring i å formidle boliger. Våre eiendomsmeglere er erfarne og profesjonelle, og leverer høy kvalitet fra begynnelse til slutt.