- Folk har ventet på dette i årevis

- Folk har ventet på dette i årevis

Det er stor interesse for boligprosjektet Torshovhøyden på toppen av Torshov.

Helt øverst på Torshov, med flott utsikt over byen, ligger det som tidligere var Lilleborgs hovedkontor. Høyblokken fra 1961 er et landemerke på Torshov, flankert av to bygg fra 1903 og 1915, og omkranset av grøntområder. Tomten er på totalt 9,15 mål.

Da bygget ble fraflyttet i 2015, startet byggherrene Orkla og Macama prosessen med å utvikle tomten til et helt spesielt boligprosjekt. De engasjerte erfarne Scandinavian Development, som har stått for idéutvikling og håndtert prosessen rundt regulering. Prosjektledelse står Constructive Development for. Navnet på prosjektet er passende nok Torshovhøyden.

- Dette er byfornyelse som vil gi hele området et løft. De eksisterende bygningene skal bevares, og så kommer det to nye boligblokker på tomten, sier Christopher Lejonberg i Sem & Johnsen Prosjektmegling.

- Nå er endelig leilighetene i den første blokken, Sydblokka, lagt ut for salg. Folk har ventet på dette i årevis, og responsen har vært veldig god.

Lejonberg forteller at imponerende 3500 personer har meldt sin interesse for prosjektet, som totalt vil bestå av rundt 160 leiligheter. Under én uke etter at første trinn er lagt ut, var 60 prosent solgt.

Se mer info om Sydblokka her

- Mange av interessentene er folk som allerede bor i nabolaget, og som gjerne vil bli i området, men godt kunne tenke seg noe helt nytt og moderne.

Sydblokka, som nå er lagt ut for salg , består av totalt 18 leiligheter på mellom 37 og 67 kvm, fordelt på fem etasjer. Alle leiligheter får balkong, og på toppen kommer en felles takterrasse med flott utsikt (se illustrasjon over). Første spadetak settes sommeren 2019.

- Det er Arcasa arkitekter som har tegnet de to nye boligblokkene som kommer her, og de har gjort seg flid med å skape bygninger som passer inn i den klassiske bebyggelsen i området, men har et moderne uttrykk. Den første blokken vil kjennetegnes av en mørk teglfasade og store vindusflater.

Er man på jakt etter større leilighet, må man vente litt til. Salgstrinn to, som heter Vestblokka, planlegges lagt ut for salg våren 2019. Den vil bestå av 2-, 3- og 4-romsleiligheter på ca. 40-90 kvm med store balkonger og fine siktlinjer og solforhold.

Les mer om Torshovhøyden her

- Vi vet at interessen er stor også for de større leilighetene. Da er det gjerne folk som bor i leiligheter som går over flere plan i de klassiske torshovgårdene i dag, men som ønsker seg noe mer lettvint på ett plan, sier Lejonberg.

«Torshovhøyden blir et nytt, happening hjørne i en allerede kul bydel.»

Lenger frem i tid skal Høyblokka fra 1961 og Administrasjonsblokka fra 1905 også rehabiliteres til moderne boliger samt noen butikklokaler. Bygningene er vernet etter plan- og bygningsloven, så fasaden skal bevares, men innsiden fornyes.

- Vi håper å få lagt ut leilighetene i Administrasjonsblokka for salg sommeren 2019, sier Lejonberg.

Høyblokka skal også rehabiliteres til moderne boliger, som kommer for salg mot slutten av 2019, eller i 2020. Lejonberg forteller at her vil det komme leiligheter med hele tre meters takhøyde, flotte siktlinjer mot vest, syd og øst, og en spektakulær felles takterrasse med utsikt over hele Oslo.

Ellers får Torshovhøyden flotte grøntområder, barnehage, lekeplass, og sykkelparkering. Under Vestblokka og Høyblokka blir det garasjeanlegg med innkjøring fra Sandakerveien.

- Plassen foran Høyblokka, på hjørnet av Sandakerveien og Vogts gate, blir en offentlig park og et sosialt rom med uteservering. Torshovhøyden blir et nytt, happening hjørne i en allerede kul bydel, sier Lejonberg.

Les mer om Torshovhøyden her

Leilighetene i Sydblokka blir moderne og luftige med store vinduer. Her en illustrasjon fra toppleiligheten, som allerede er solgt.

Ute etter en ny bolig?

Sem & Johnsen Prosjektmegling megler kvalitetsboliger i spennende boligprosjekt over hele Østlandet. Ta kontakt for å se hvilke nyboliger som kan passe deg.

Liste med 2 mennesker