Derfor vil alle til Norefjell

Derfor vil alle til Norefjell

Norefjells popularitet er sterkt stigende. Norefjell-ekspert Morten Høegh forklarer hvorfor.

- Det handler først og fremst om at Norefjell er lett tilgjengelig. Med en avstand på 100 kilometer fra Oslo betyr det at det tar halvannen time å kjøre dit, konstaterer Høegh, som har solgt fritidsboliger på Norefjell i årevis.

- Men et annet viktig poeng er at det er blitt en stor skidestinasjon. Det investeres mye i alpinanlegget. I 2016 fikk det nytt snekanon-anlegg med høydebasseng, noe som sikrer lang sesong. I tillegg har det kommet en ny seksseters heis med varme, sier Høegh, som er partner i Sem & Johnsen i Vika.

- Hvem er det som kjøper fritidsbolig her?

- Det er folk som bor i Oslo og Bærum, men også mange fra Buskerud og Vestfold. Bor man på vestsiden av Oslofjorden er avstanden kort, så det her de fleste kjøperne bor.

Høegh forteller at kjøperne vanligvis er i alderen 35-50 år, og at de gjerne vil ha en leilighet.

- Ja, det er leiligheter folk som kjøper her helst vil ha. De bor oftest i hus, og ønsker ikke en fritidseiendom som krever vedlikehold.

Standarden på fritidsleilighetene på Norefjell er generelt sett høy. Her finnes leiligheter i alle størrelser og prisklasser. Høegh trekker frem det nye prosjektet Øvre Norefjellstua, der leilighetene koster mellom 9,8 og 18 millioner. Halvparten er allerede solgt.

- Dette er meget eksklusive, store leiligheter med fantastisk utsikt og to garasjeplasser, sier Høegh.

- Det kommer også et spennende prosjekt nå i januar, som heter Fjellhvil. I første trinn bygges det 16 leiligheter med fin utsikt, god standard og 3-4 soverom. Her starter prisene på 3,5 millioner kroner. Det er et prosjekt jeg er veldig spent på.

« Eierne av skianlegget og hotellet eier også mye av områdene rundt, og de tenker helhetlig, og er opptatt av å videreutvikle destinasjonen.»

- Hva med hytter, finnes det noe av det der oppe?

- Norefjell har flere leiligheter enn hytter, men det er en del hytter her, også. Akkurat nå har jeg for eksempel en hytte like ved alpinanlegget til salgs for 3,55 millioner, og en hyttetomt til 1,8 millioner.

- Jeg må også nevne Bukkespranget på Bøseter. Dette er et moderne og spennende prosjekt, og veldig familievennlig.

Høegh forteller at det er mange områder som skal bygges ut i årene fremover.

- Norefjell er et område under utvikling. Eierne av skianlegget og hotellet eier også mye av områdene rundt, og de tenker helhetlig, og er opptatt av å videreutvikle destinasjonen. De har sagt at gevinsten fra utbyggingsprosjektene i stor grad skal investeres i skianlegget.

Nysgjerrig på Norefjell?

Ta kontakt med Morten Høegh om du vil vite mer om fritidsboliger på Norefjell.