Nå skjer det på Ski

Nå skjer det på Ski

Ski i Akershus er hovedstadsregionen popularitetsvinner. Nå lanseres de første boligene i Magasinparken, Skis nye og toppmoderne bydel.

Siden utbyggingen av Follobanen ble vedtatt har Ski kommet på boligkartet for alvor. Med en fremtidig reisetid på 11 minutter fra stasjonsbyen til hovedstaden har tilflytningen økt fart. Interessen for Ski er stigende, og for å svare på etterspørselen skal det utbygges et helt nytt område. I Ski Vest er det regulert boliger, barnehage, parkområder, torg, restauranter og forskjellige kulturtilbud og attraksjoner.

Magasinparken er navnet på boligområdet hvor det kommer ca 500 boliger på den 48 mål store tomten der det vernede kulturminnet fra Ski Magasinleir ligger. Solon Eiendom står bak utbyggingen. Det betyr at det vil legges vekt på kvalitet, og at det prioriteres å gi området et flott og helhetlig arkitektonisk uttrykk.

Første trinn av utbyggingen skal stå klart i 2020. I januar 2018 legges de første boligene ut for salg, fordelt på to prosjekter:

Urban Villas

Dette er navnet på de seks moderne teglsteinsbyggene som skal bygges i øvre og nordre del av Magasinparken. Disse er tilpasset både villaområdet rundt og de fredede magasinhallene. Totalt kommer det 146 boliger fra ca. 38 til 135 kvm.

Urban Villas blir fire til fem etasjer høye og trappes ned mot magasinhallene og villaene, noe som gir et godt estetisk uttrykk, og fine sol- og utsiktsforhold. Private hager, avtrappinger, romslige balkonger og store takterrasser gir hagebypreg og en levende og dynamisk fasade mot omgivelsene. Det er lagt vekt på at fellesarealer og inngangspartier skal være innbydende og skape trivsel. Det samme gjelder selve boligene. Kvalitetsmaterialer og gjennomtenkte løsninger er prioritert. Vindusflatene er store, noe som gir lyse boliger med god romfølelse.

I første trinn er det 22 leiligheter i Urban Villas B som kommer for salg. Mer informasjon finner du her.

Ski Tårn

Ski Tårn består av 39 leiligheter fra 57 til 122kvm, og tilhører den delen av Magasinparken der det skal bygges fem tårnbygg, tegnet av fire forskjellige arkitektkontor.

Ski Tårn er tegnet av anerkjente Code Arkitekter, som også tegnet prisvinnende Ullevål Tårn i Oslo, som Solon Eiendom og Code Arkitekter vant Oslo arkitekturpris for i 2016. Code Arkitekter skal også tegne det siste og femte tårnbygget i Magasinparken, mens for de tre andre har Solon Eiendom utfordret Reiulf Ramstad Arkitekter, R21 Arkitekter og A-lab.

Ingen tårn blir like. Arkitektene har blitt utfordret til å skape tårnbygg som passer til hverandre, men likevel får sin egen identitet.

Ski Tårn er det første av tårnbyggene som reises, og de 39 leilighetene her legges ut for salg i januar 2018. Tårnet blir på åtte etasjer, hvorav alle plan får fem leiligheter, bortsett fra det øverste, som får fire. Store terrasser, store vindusflater, kvalitetsmaterialer og gjennomtenkte planløsninger er stikkord for dette prosjektet. Mer informasjon om Ski Tårn finner du her.

Mer info om Magasinparken og planene for denne spennende nye bydelen i Ski finner du her: Magasinparken.no

Nysgjerrig på Ski?

Ta kontakt med oss dersom du vil ha mer informasjon om Magasinparken, Ski Vest og mulighetene som kommer.

3 relevante mennesker