Selvaagblokkene er stadig like attraktive

Selvaagblokkene er stadig like attraktive

Selv om det bygges mye nytt på Røa, er det fortsatt rift om åttitallsblokkene til Selvaag.

Ullernåsen Boligsameie ble nylig totalrenovert utvendig. (Foto: Selvaag Prosjekt)

Det er ikke alt nytt som er så mye bedre enn det gamle. Det er terrasseblokkene som ligger på Åsjordet, Ullernåsen og Ullerntoppen eksempler på. Trass i flere nye boligprosjekter i området, er interessen stor for Selvaag-leilighetene fra åttitallet.

Det er erfaringen til eiendomsmegler og partner i Sem & Johnsen Marit Tukjær Lie, som har solgt boliger på Røa og Ullern i åtte år. I et stille novembermarked solgte hun en terrasseleilighet i Ullern Allé som satte prisrekord per kvm (81 000 kr) for leilighet uten heis. Det er et godt eksempel på at disse blokkleilighetene står seg godt over 30 år etter at de ble bygget.

- Spesielt Åsjordet er som et lite mikromarked. Leilighetene her er veldig populære. Det er grønt og landlig, med kort vei til t-bane og buss. Mange som bor i eneboliger på mellom Furulund og Bogstad, og også villaeiere på Jar, har sett seg ut at de vil hit, og venter i flere år på rett objekt, sier Marit Tukjær Lie, som jobber ved Sem & Johnsens kontor på Frogner.

- Det er spesielt de store leilighetene som er etterspurte, og særlig hvis det er heis i oppgangen. For dem som skal flytte fra enebolig til leilighet er det viktig at leilighetene er romslige. De ønsker seg fortsatt godt med plass.

Det er ikke bare godt voksne som liker Selvaag-blokkene. Spesielt Åsjordet regnes som attraktivt for barnefamilier.

- Det er mange barnefamilier som synes det er greiere med leilighet enn rekkehus. De vil gjerne bo i førsteetasje med markterrasse og direkte adkomst. De største leilighetene er på opptil 170 kvm, så like store som et typisk rekkehus, sier Tukjær Lie.

«Spesielt Åsjordet er som et lite mikromarked. Leilighetene her er veldig populære. »

Nytt er smått

- Det er derfor disse åttitallsblokkene er så etterspurte, selv om det bygges mye nytt på Røa og Lilleaker. Leiligheter i nybygg er gjerne langt mindre, og uteområdene minimale. Hadde områdene der Selvaag-blokkene ligger blitt utviklet i dag, hadde det vært bygget tre ganger så mange leiligheter på arealene.

Kontaktskjema

Kontakt gjerne Marit her om du vil ha vurdering eller tilbud på salg av egen bolig