Ti spilleregler for badminton

Ti spilleregler for badminton

Racketspillet har fått sitt navn etter at det ble introdusert på en fest den engelske Hertugen av Beufort arrangerte på sin herregård Badminton i 1873.

I Før enhver badmintonkamp skal det avgjøres hvem som skal velge først. Man kan velge mellom å serve, å motta serven eller man kan velge side. Den som har vunnet ett sett server først i neste sett.

II Begge spillerne kan vinne poeng på serven. Man fortsetter å serve så lenge man vinner ballen.

III Når man taper en ballveksling går serven over til motstanderen. Linjene er en del av spillefeltet, så det skal ikke dømmes feil når ballen treffer en linje.

IV Når spillet er i gang kan man stå hvor man vil, og det er ikke feil om man trår utenfor banen. Når man har et jevnt antall poeng (0, 2, 4, 6 osv.) skal man avgi serven fra høyre servefelt. Har man et ujevnt antall poeng avgir man serven fra venstre servefelt.

V En badmintonkamp spilles best av tre sett. For å vinne et sett må man ha 21 poeng. Ved stillingen 20-20 må settet vinnes med to poeng. Et sett spilles imidlertid ikke lenger enn til 30 poeng, så et sett kan vinnes 30-29.

VI Spillerne skal bytte side mellom hvert sett. I avgjørende sett byttes side når den som leder har fått 11 poeng. I hvert sett har man krav på 60 sekunders pause når den som leder kampen har 11 poeng. Mellom settene har man krav på 120 sekunders pause.

VII I double skal spillerne bestemme hvem som tar den første serven fra høyre serverrute, og hvem på motstanderlaget som skal ta imot serven. Spilleren fortsetter å serve frem til han/hun taper ballvekslingen. Serven går da til motstanderparet.

VIII Når ballen vinnes tilbake, skal man bytte spiller som avleverer serven fra den serverruten som tilsvarer parets poeng.

IX I en korrekt serve skal en del av begge føttene til både server og mottaker være i kontakt med banen inntil serven er avgitt. Når ballen treffer racketen i serven skal hele ballen være under serverens midje (nederste ribben) og racketen skal peke nedover.

X Hvis en spiller berører nettet eller nettstolpene med racket, kropp eller bekledning under spillet, telles det som en tapt ballveksling.

Klikk HER for eiendommer med badminton-tekke

Vi kan boliger utenom det vanlige

Sem & Johnsen har mer enn 40 års erfaring i å selge helt spesielle eiendommer.

Ta kontakt med oss om du skal selge, eller ønsker deg en bolig med hage med plass til sportslig utfoldelse.