Vi heier på fremtidens golf-ess!

Vi heier på fremtidens golf-ess!

Sem & Johnsen er stolt sponsor av Oslo GolfKlubbs juniorsatsing.

Hvis du er ute og lufter golfutstyret på Bogstad, og blir fullstendig utspilt av en overraskende ung golfer ikledd lysegrå eller mørkeblå hettegenser, skal du ikke bite i greenen og legge golfhobbyen på hyllen. Det er ikke det at du er en dårlig golfer – det er bare det at disse ungdommene er så mye, mye bedre.

Kikker du nærmere etter, vil du se Sem & Johnsens logo på genserne. Det forteller at du har med en av jspillerne på Oslo GolfKlubbs juniorlag å gjøre. Se og lær.

Hvis du ikke allerede visste det, så har Oslo GolfKlubb landets største junioravdeling. Over 200 barn og unge fra 6-19 år er i sving i klubben, alt fra den ferskeste minigolfer til eliteutøvere som konkurrerer på nasjonalt nivå.

«At Sem & Johnsen har valgt å sponse klubben, og spesielt juniorarbeidet vårt, er vi veldig glade for. Det er faktisk essensielt for at vi kan gi barn og unge et skikkelig tilbud. »

- Alle golfinteresserte barn er velkomne hos oss, uansett nivå, sier Marius Thorp, tidligere proffgolfer på internasjonalt nivå, i dag markeds- og turneringsansvarlig i Oslo Golfklubb. Han begynte selv å spille golf som seksåring, og har altså vært proff i 4-5 år.

For selv om hovedmålet er å vekke golfgleden hos barna, er elitesatsingen på tenåringene viktig for klubben.

- Vi har flere av landets beste spillerne under 16 og 19 år i vår klubb, sier Thorp.

- At Sem & Johnsen har valgt å sponse klubben, og spesielt juniorarbeidet vårt, er vi veldig glade for. Det er faktisk essensielt for at vi kan gi barn og unge et skikkelig tilbud. Det gjør at våre juniorer får mulighet til å spille på gress i vinterhalvåret, og kan konkurrere på høyeste nivå nasjonalt. Men vårt samarbeid med Sem & Johnsen handler ikke bare om elitespillerne, det gjør det også mulig for oss å arrangere golfcamp for de aller yngste i løpet av fellesferien.

- Campen er en introduksjon til golf, med fokus på lek og moro, men organisert slik at de får oppmerksomhet og oppfølging når de trener, forteller Thorp.

- For de eldste har vi et elitetilbud, som gjør at de kan konkurrere, dra på treningscamper i utlandet i vinterhalvåret og trene med proffe trenere.

Totalt sett er det 20 juniorspillere i klubbens elitesatsing. De spiller golf hele året, to ganger i uken i sommerhalvåret, og drar på en treningsleir i utlandet på vinteren, i tillegg til at de har individuelle pro-treninger, og deltar i en rekke turneringer.

- Strukturen og opplegget og antall juniorer vi har i trening er unikt. Ingen andre norske klubber har en like stor satsing. Vi har egne trenere som er utdannet til å trene spesifikt med juniorer. Vår idrettssjef Jan Wojtaszek er ansvarlig for juniorsatsingen. Han er tidligere landslagstrener alpint, og har bred idrettserfaring, sier Thorp.

Les mer om Oslo GolfKlubb og juniorsatsingen deres her.