- En 100 % skreddersydd utsiktshytte

- En 100 % skreddersydd utsiktshytte

Hytta ved Gaustatoppen er stedet for deg som elsker moderne arkitektur, fjelluft og vidt utsyn.

(Alle foto: Oh Shots)

Med panoramavinduer mot Gaustatoppen og sørlige Hardangervidda hviler denne splitter nye fjellhytta som et liggende lyn. Den skiller seg definitivt ut, selv om den er formet for å gå mest mulig i ett med terrenget rundt.

- Den er helt unik, og utviklet akkurat for denne tomten. Her er ikke et snev av serieproduksjon, vi snakker fullstendig skreddersøm. Utsikten er helt fantastisk. Fra stuen kan du sitte og se været komme rullende fra Hardangervidda, og på klare dager skue rett mot Gaustatoppen. Etter en lang skitur må det være ganske fint å sitte foran peisen med dette utenfor vinduene, sier Christopher Lejonberg, som har fått i oppdrag å finne hyttas første eiere.

SE BOLIGANNONSEN HER

Hytta ligger ved Gaustatoppen i Tinn i Telemark. Dette er altså noe så sjeldent som en spesialdesignet hytte som IKKE skal brukes av byggherren. Øivind Godager eier nemlig hytten ved siden av, også den en arkitektonisk hytteperle.

- Da kona og jeg var på utkikk etter en hytte for 5 år siden, hadde vi ikke noe forhold til Gaustatopp-området. Men vi dro opp for å se en nybygd hytte tegnet av Henriette Salvesen ved div A. Arkitekter, og det endte med at vi kjøpte den. Så oppdaget vi raskt hvilket flott område dette er, med 30 meter til skibakken, og langrennsløype 50 meter borti veien. Også sommerstid er det fantastisk her, sier Godager.

- Det er bygget mange tradisjonelle hytter her, så den vi kjøpte og også hytta et par tomter bortenfor skilte seg ut. Jeg tenkte at det må være et marked for flere arkitektoniske hytter her, og kjøpte tomtene mellom disse to.

Godager kontaktet Håvard B. Olsen i Vårdal arkitekter, og under bilturen på vei opp til tomten høsten 2016 fortalte Godager at han så for seg noe futuristisk og figurativt.

- Så kom vi opp, og han fikk se tomta, og da snudde han seg mot meg og sa at denne hytta måtte han få lov å tegne. Og det gjorde han til toppkarakter, spør du meg. Han er et navn verdt å merke seg, han er ung og meget lovende, sier Godager.

- Du virker å være over gjennomsnittet interessert i arkitektur?

- Jeg er veldig interessert i både arkitektur og interiør. Jeg har vært gründer i årtier, og har blant annet drevet med utbygging. Dessuten har jeg alltid hatt stor glede av å holde på med restaurering og modernisering av hus som lidenskapelig hobby.

«Den som sikrer seg denne fritidsboligen, vil få en spektakulær og lettstelt fritidsbolig med wow-faktor.»

SE BOLIGANNONSEN HER

Utover å lage en hytte som passet inn mellom de to moderne nabohyttene, var oppdraget å utnytte utsikten maksimalt. Det resulterte i en hytte med panoramautsikt mot Kvitåvatn i den ene enden, Gaustatoppen i den andre, og Hardangervidda midt i mellom.

- Vi har ikke samme utsikten fra vår hytte ved siden av. Han har virkelig fått maksimalt ut av tomten, sier Godager.

Utbyggingen startet da snøen gikk våren 2017, og tidlig høst 2018 sto altså hytta ferdig.

- Vi ville gjøre det skikkelig, så her er det kvalitetsmaterialer overalt. Tanken var at hytta skulle gå i ett med terrenget, den klatrer nærmest oppover, og derfor har vi også vært opptatt av at det ikke skulle se ut som en anleggstomt rundt hytta etterpå, så her er alle sår i terrenget dekket til.

- Det er mange som har spurt om jeg ikke skal ha den selv, og det er fristende, men vi har en flott hytte selv, som vi liker oss godt i.

Alt av benker, senger, garderobeskap og spisestue er spesiallaget, og blir stående på hytta. Omtrent det eneste ny eier må ordne med er kjøkkenutstyr, sofagruppe, sengetøy, puter og pledd.

- Dette er en herlig hytte man bare kan glede seg til å ta i bruk. Alt er gjennomtenkt og holder høy kvalitet. Hytter som dette bygges normalt ikke for salg, men for byggherren selv. Så dette er en gylden mulighet for den som ønsker seg en arkitektonisk perle av en fjellhytte, men ikke har tid eller lyst til å bygge en selv, sier Lejonberg.

Hytta er på 189 kvm i bruksareal, og har alt av populære fasiliteter. Fire soverom, to bad, badstue, vaskerom, og garasje med innendørs adkomst til hytta..

Hytta ligger i Gaustatopp-områdets vestligste del. Svært få andre hytter ligger nærmere den majestetiske fjelltoppen. Dette området inkluderer også Gaustablikk, som mange er kjent med, men i årenes løp har hytteutbyggingen spredt seg, og dermed kalles hele destinasjonen nå Gaustatoppen.

- Populariteten til Gaustatoppen som destinasjon vokser stadig. Det investeres i både skianlegg, løypenett og infrastruktur. Jeg har selv hytte her, og mener at området har en fornuftig og godt planlagt vekst, sier Lejonberg.

- Så ligger det også i behagelig kjøreavstand fra Oslo, Akershus og Vestfold, hvor de fleste som har hytter her bor. Det er veldig snøsikkert, og er dessuten en flott sommerdestinasjon. Gaustatoppen er en av landets mest besøkte fjelltopper, nede i verdensarvbyen Rjukan ligger et flott badeanlegg og også Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork med sin spennende industri- og krigshistorie. Taubanen ved Gvepseborg nede i Rjukan tar deg til Hardangerviddaog nye Rjukan klaterpark på få minutter. Alt dette gjør at hyttene ved Gaustatoppen blir brukt hele året, sier Lejonberg.

- Den som sikrer seg denne fritidsboligen, vil få en spektakulær og lettstelt fritidsbolig med wow-faktor som kan by på det ypperste av fjellutsikt, øverst i en destinasjon som tilbyr opplevelser året rundt.

SE BOLIGANNONSEN HER