Fineste Frogner

Fineste Frogner

Frogner er det mest attraktive boligområdet i Oslo, og har derfor de høyeste boligprisene.

Frogner har de høyeste boligprisene i Oslo, og dermed også i hele Norge. Våren 2019 lå gjennomsnittlig kvadratmeterpris på nesten 87 000 kroner.

- Frogner er et svært attraktivt boligområde, og det gjenspeiles i boligprisene. Det handler både om nærheten til sentrum, et godt kollektivtilbud og at du finner alt du trenger av servicetilbud her. I tillegg har man flotte parker og plasser, som Vigelandsparken, selvfølgelig, og Vestkanttorget, Youngs have og Riddervold plass, sier Camilla Sem, partner, advokat og eiendomsmegler og en av grunnleggerne av Sem & Johnsen.

- Når det gjelder kvadratmeterpris er det selvsagt store individuelle forskjeller, fra nabolag til nabolag, gate til gate, og også innenfor den enkelte bygård. Men boligmarkedet på Frogner vil alltid oppnå gode priser, uansett marked. Det er jo slik at Frogner er så godt som utbygget, det er vanskelig å finne plass til nye prosjekter her.

Hun trekker frem Nordraaks gate, Tiedemands gate, Eckersbergs gate, Gyldenløves gate og Elisenbergveien som eksempler på svært populære adresser midt i hjertet av Frogner. Alle disse gatene er brede, med flotte bygårder og byvillaer med forhager.

Les også:Frogner er full av hus med historie

Hun kjenner Frogner svært godt, da hun selv er vokst opp her.

- Jeg har bodd på Frogner store deler av livet, og solgt boliger her i flere tiår. Så jeg kjenner hver krinkelkrok og bakgård, sier Sem, som faktisk er barnebarn av Gustav Vigeland.

Fra ettroms til byvillaer

- Det er så mange fine gater her. Jeg kunne nevne langt flere, som Oscars gate, Kruses gate, Lille Frogner allé og Kristinelundveien, eller Fritzners gate og Thomas Heftyes gate. Hva som er drømmeadressen kommer an på hva du søker, for Frogner har alt fra små ettromsleiligheter til store leiligheter på 150 kvadratmeter eller mer, moderne leilighetsbygg til gamle ærverdige byvillaer.

Les også: Sukkertøyhusene på Briskeby

Oslos beste boligmarked

- Det er rimelig sikkert at boliger her blir solgt, fordi alle vet at Frogner er et sikkert investeringsområde og – aller viktigst – et hyggelig sted å bo.

- Hvem kjøper her?

- Både unge og eldre, og også mange barnefamilier. Det er ikke alle som vil ut av sentrum selv om de får barn, og på Frogner er det flere gode barnehager og skoler. Disse kjøper de større leilighetene på 130 kvadratmeter eller mer, men mange er villige til å bo trangere for å kunne bli her.

Sem forteller at Frogner også er populært blant de godt voksne som skal flytte ut fra eneboligen. Disse ønsker seg helst store leiligheter med heis og garasje, men kan også kjøpe i andre etasje uten heis.

- Beboerparkeringen som ble innført høsten 2017 har også hjulpet på. Det er blitt enklere å finne gateparkering.

- Jeg må for øvrig nevne at jeg har solgt loftsleiligheter uten heis til 65-åringer, jeg. Og så selger jeg mange leiligheter for nittiåringer som nettopp har holdt seg så godt og kunnet bli boende hjemme så lenge fordi de har gått i trapper.

Camilla Sem har lang erfaring som megler i Oslo, og startet sin karriere i kontorer i Munthes gate, så på Briskeby, og nå ved Sem & Johnsens Frogner-kontor i den flotte teglsteinsgården i Frognerveien 36, like ved Kaffebrenneriets store Frogner-avdeling, som er en av strøkets mange populære kaféer.

- Her holdt tidligere Andresens bank til, og senere Kreditkassen. Jeg husker at min far hadde bankboks her da jeg vokste opp, sier Sem.

---

Foto: Wilhelm Joys Andersen

Skal du selge på Frogner?

Camilla Sem har mer enn 40 års erfaring med boligsalg på Frogner og Oslo Vest. Ta kontakt dersom du ønsker bistand med ditt boligsalg.

Liste med 1 menneske